خلاصه زندگینامه شهید منا آیت الله مسلم قلی‌پور گیلانی

نویسنده توانمند و استاد فقید حوزه علمیه قم، مرحوم آیت الله مسلم قلی پور گیلانی، سوم شهریورماه ۱۳۴۳ در شهرستان رودسر استان گیلان به دنیا آمد. پیش از انقلاب اسلامی بخشی از دوران کودکی و نوجوانی خود را در استان‌های گیلان، مازندران و اصفهان سپری نمود و در کنار تحصیلات مقطع متوسطه، در مبارزات علیه رژیم پهلوی حضور فعال داشت. سپس برای ادامه تحصیلات عازم شهر مقدس قم شد و پس از اتمام تحصیلات مقطع متوسطه و اخذ مدرک دیپلم تجربی، تحصیلات علوم دینی را در این شهر مقدس و نزد اساتید برجسته آغاز نمود. استاد قلی‌پور گیلانی همزمان با تحصیل و تدریس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، به تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه پرداخت و پس از اتمام آن نیز سطح ۴ فقه و اصول (دکتری) را اخذ نمود.
ایشان دروس سطح و خارج را نزد اساتید برجسته معاصر فراگرفتند؛ ادبیات را نزد مرحوم مدرس افغانی استاد برجسته ادبیات عرب، شرح لمعه را نزد آیت الله شیخ علی پناه اشتهاردی، قوانین را نزد آیت الله راستی کاشانی، رسائل را نزد آیت الله میلانی، مکاسب را نزد آیت الله ستوده و آیت الله محفوظی، کفايةالاصول را خدمت آیت الله ستوده و آیت الله موسوی تهرانی، منظومه را خدمت آیت الله شیخ یحیی انصاری، بدايةالحکمه و نهايةالحکمه را نزد آیت الله فیاضی، تفسیر را نزد آیت الله جوادی آملی و اسفار و هیئت را نیز نزد علامه حسن زاده آملی فراگرفتند و پس از آن نیز به دروس خارج فقه و اصول حضرات آیات عظام فاضل لنکرانی، جواد تبریزی و وحید خراسانی حاضر شدند.
آیت الله قلی‌پور گیلانی در کنار تحصیل، به تدریس دروس مختلف سطوح حوزوی اعم از سطح و سطوح عالیه (رسائل، مکاسب، کفايةالاصول و حلقات شهید صدر) و خارج فقه و اصول و فلسفه (بدايةالحکمة و نهايةالحکمة) و کلام و تفسیر و رجال و همچنین تألیف و تبلیغ دین پرداخت. آن مرحوم در میان اساتید و طلاب حوزه های علمیه به استاد و مؤلفی مشهور و برجسته شناخته می‌شد و موفق به تألیف قریب به ۷۰ مجلد اثر سودمند و معروف می‌باشد.
این استاد فقید حوزه علمیه، علاوه بر تمرکز بر تدریس و تحقیق و تألیف، در طول سال‌های دفاع مقدس، در فاصله سال‌های ۱۳۶۰ الی ۱۳۶۷ در عملیات‌های مختلف در جبهه‌های جنوب و غرب کشور حضور فعال داشت.
سرانجام، روح این استاد برجسته در صبح عید سعید قربان (۲ مهرماه ۱۳۹۴)، در سرزمین منا و با لباس احرام – در یکی از بهترین زمان‌ها و مکان‌ها – در حالی که زبانش به ذکر خداوند متعال مترنم بود، در سن ۵۱ سالگی لبیک گویان به ندای کروبیان، به بهشت برین پرواز کرد و در کنگره عرش خدا جای گرفت.
پیکر مطهر این عالم سخت‌کوش حوزه علمیه قم با گذشت قریب به ۱۰۰ روز از فاجعه منا، در روز جمعه ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۴ در مراسم باشکوهی با حضور حضرات مراجع عظام، بزرگان حوزه، شاگردان و آحاد مردم شریف کشورمان تشییع شد و در حجره ۳۵ بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) آرام گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *